Christoffer lærte å nå målene sine, og samtidig nyte livet

Som en ung og fremadstormende salgsleder har Christoffer Endresen brukt GTD-metodikken til å skape seg det livet han vil ha. Han investerte i coaching.

31-åringen er produktansvarlig for nordicComfortSolution hos NordicNeuroLab. Selskapet lager medisinsk utstyr som kartlegger hjernen, og leverer til et internasjonalt marked. Her skjer det noe hele tiden, og det gjelder å være skjerpet.

– Av natur er jeg en fyr som har flere baller i luften enn jeg til enhver tid kan fange, sier Christoffer. 

Han har blitt coachet av Morten Røvik, men startet sin GTD-reise på egenhånd. 

Portrett Christoffer Endresen
Christoffer Endresen

Veien inn i GTD

– Jeg husker at jeg bestilte boka og leste den, og begynte å implementere metodikken. Det var mye prøving og feiling.

Hva strevde du mest med i starten?

– Det å få skrevet ned alt jeg hadde i hodet, og gjøre ukentlig revisjon. Det snudde da jeg valgte å investere i en coach. Nå er det unaturlig for meg å ikke gjøre den ukentlige revisjonen. Etter at jeg kom skikkelig i gang med det, har jeg bare droppet det én gang. Og den uka ble skikkelig uproduktiv! 

Denne artikkelen er basert på vår podcastepisode nr 81 hvor Christoffer Endresen og Morten Røvik snakker om hvordan coaching har hjulpet Christoffer å bygge et liv han er fornøyd med. Få hele episoden her. 

Skarpe kniver 

– GTD, og Ukentlig revisjon, har gjort meg mer forberedt og tilstede gjennom uka, mener salgslederen. Vi kan tenke på Ukentlig revisjon som en ukentlig knivsliping; GTD gjør at jeg alltid har gode, skarpe kniver. 

Det er vel det kokker sier, at det farligste redskapet er en sløv kniv!

Hva vil du si er den største fordelen med å gjøre GTD til en vane?

– Jeg vet hvordan jeg skal nå målene mine, og samtidig nyte livet her og nå. Den balansen er viktig for meg.

Ambisjoner

Det følger alltid med fordeler når man jobber med å forbedre sin egen produktivitet, mener Christoffer. Ikke minst når man har karriereambisjoner. 

– Det å ta på seg mer ansvar på jobb løfter deg jo opp et nivå karrieremessig, men det er viktig at du er klar for faktisk å bære det ekstra ansvaret. En ting jeg har lært, er at det ikke lønner seg å påta seg mer enn man har kapasitet til. 

Det er nyttig å ha et system og verktøy som hjelper deg å få overblikk – og dermed vokse kontrollert.

– Jeg hører fremdeles på lydboka og podcasten. Det er alltid noe nytt å lære, man er i en evig vekstprosess. Både fordi man selv forandrer seg og fordi situasjonen rundt forandrer seg.

Å jobbe med utgangspunkt i verdier og formål

I tillegg til de mer taktiske GTD-grepene, har Christoffer og Morten jobbet mye med fokushorisonter; verdier, prinsipper og målsettinger som beskriver og danner grunnlaget for hvor man vil i livet.

Hvordan har dette forandret deg?

– Det hjelper å se at man har en progressiv realisering mot målene sine når man begynner å ta action basert på sitt eget dypere formål og hele tiden komme et steg nærmere sine langsiktige mål. Det gir selvtillit! I tillegg reduserer det risikoen for å falle av lasset.

Et tips på tampen: Samle tankene dine, men også bekymringene dine og alt du er redd for. Kjør alt gjennom systemet i stedet for å bare lagre det i hodet.  

Hør hele samtalen mellom Christoffer og Morten i podcasten.

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen