Dropp nyttårsforsett og få ting gjort – 3 enkle tips

Hvis du er som meg, så har du gjennom flere år erfart at nyttårsforsett lages bare for så å bryte dem. Kanskje har du allerede rukket å bryte forsettene du hadde satt deg? I disse dager går tredemøllene fra morgen til kveld, ukeblad og aviser er fulle av råd og tips til hvordan du kan få bukt med både ølmage og kalkunlår, og folk børster støvet av gamle nyttårsforsetter under mottoet «nytt år, nye muligheter!»

Dropp nyttårsforsett og få ting gjort

Skeptikeren i oss vet selvfølgelig at når februar kommer, med både fastelavnsboller, vinterferie og ikke minst behovet for å belønne seg selv etter å ha vært så flink i januar, så blir det slutt på både trening og dietter. Mitt råd er, glem nyttårsforsettene. De fungerer uansett ikke for de aller fleste av oss. Bruk heller din tid og oppmerksomhet smartest mulig for å nå de målene du setter.

Getting Things Done gir deg et system som lar deg fokusere på det som er viktigst akkurat nå ved å parkere alle påminnelser, bekymringer og strøtanker som vanligvis svirrer rundt i hodet ditt. Det er faktisk ganske enkelt. Tenk bare på hva du selv gjør for å huske noe veldig viktig til du skal på jobb neste dag. Du legger det i veska di, eller foran ytterdøra. På samme måte handler GTD om å parkere alt som krever oppmerksomheten din i et system utenfor hodet ditt hvor du vet at du ser det igjen når du trenger det.

Her er noen enkle tips for å starte det nye året uten nyttårsforsett:

1. Rydd plass i hodet ditt. Skriv alle påminnelser og bekymringer ut av hodet. Du kan bruke hva som helst, til og med penn og papir er mer pålitelig enn hodet vårt. Organiser det på en slik måte at du finner det igjen når du trenger det. Når hjernen slipper å bruke masse ressurser på alt dette, er det mye lettere å være kreativ og visjonær.

2. Finn deg godt til rette og bruk litt av den nyvunnede tankekraften din til å reflektere over målene dine for dette året og hva du kan gjøre for å nå dem. Skriv ned alle betydningsfulle ideer og tanker du får.

3. Lag et system som hjelper deg til å beholde et klart hode når du møter hverdagens distraksjoner, til å få ting gjort til riktig tid på tross av avbrytelser, og som hjelper deg til å være kreativ og visjonær når du møter problemer og utfordringer. Getting Things Done gir deg de verktøyene og metodene du trenger til dette.

Espen Agøy Hegge
Sertifisert GTD Trainer

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen