Fra arbeidsflyt til ferieflyt

Vil du ha ordentlig ferieflyt i påskeferien og vite at du likevel har en god arbeidsflyt på jobb etterpå? Her er sjekklisten som hjelper deg.

1. Gjennomgå forpliktelsene dine

Ta en titt på alle forpliktelsene du har tatt på deg (i GTD er dette dine “prosjekter”) og oppdater statusen på dem. Da blir det mye lettere å starte opp igjen etter ferien. 

2. Avklar forventninger med venner, familie og kunder

Bruk litt tid før ferien til å finne ut hvor tilgjengelig du ønsker å være både privat og for kolleger/kunder. Bli enige med de du har rundt deg om hvilke forventninger dere har til kommunikasjon og tilgjengelighet i ferien. Kanskje skal familien i fellesskap teste ut det å ha helt skjermfri?

3. Sett opp autosvar

Slå på autosvar på e-posten din som forteller folk at du ikke er tilgjengelig. Få med hvem de kan kontakte i ditt fravær, og når du kan forventes å svare (gjerne en dag eller to etter at du faktisk har startet på jobb).

4. Tøm innboksen

Ta en runde i innboksen. Svar på viktige meldinger, finn ut hva som kan vente til du kommer tilbake, og arkiver eller slett resten.

5. Tøm hodet

Klar til å slå av hjernen og slappe av? Ta frem penn og papir, eller opprett et notat på mobilen. Skriv ned kort hvilke ideer og bekymringer du bærer på, slik at du kan gi slipp på dem inntil videre og være helt tilstede der du er.

6. Organiser og oppdater oppgavelisten

Ta en grundig titt på oppgavelisten din. Få oversikt over oppgaver som må håndteres før du tar ferie, slik at resten ligger trygt til du er tilbake. Mer oversikt = mindre stress = mer ferieflyt!

7. Ha en tydelig overgang fra jobb til ferie

Det tar litt tid å skru over hodet fra arbeidsflyt til ferieflyt. Lag deg en tydelig markering siste arbeidsdag på at du nå går fra hverdag til ferie. For eksempel neste punkt.

8. Rydd på arbeidsflatene dine

Sett datamaskinen og mobilen din i feriemodus! Sett av litt tid til en skikkelig ryddesjau, organiser filer og notater, og kvitt deg med alt du ikke trenger lenger. Slå av alle varsler på mobilen som du ikke trenger i ferien. Til sist, slett epostappen fra mobilen. E-post og ferie hører ikke sammen.

9. Nyt ferien og vær tilstede

Ferieflyt på og arbeidsflyt av! Sett deg ned med en appelsin og en kopp kaffe i solveggen eller ved peisen, og kos deg med god samvittighet.

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen