Hvordan lykkes på hjemmekontoret

Med dagens hybride måter å jobbe på, kreves ny kunnskap: Hva er beste praksis for å lykkes på hjemmekontoret? Vi deler nyttige råd fra GTD-verktøykassen.

 

Denne artikkelen er basert på episode 61 av podcasten Getting Things Done. Hele episoden finner du her.

GTD-prinsippene fungerer like godt om du klokker inn kontortimene dine fra hytta, sofaen eller hotellet. Men vi anbefaler en skikkelig arbeidsstasjon! Her er fire faktorer som er avgjørende for å jobbe fullgodt hjemmefra.

1: Ergonomisk hjemmekontor

Hvor du jobber har noe å si for prestasjonene dine.

– Investér i en solid cockpit, sier Lars Rothschild Henriksen i GTDnordic Danmark. Sørg for at stolen og pulten har riktig høyde. Legg litt ekstra i kvalitetsutstyr, slik at du kan konsentrere deg om å gjøre det du skal i stedet for å irritere deg over feil og mangler.

2: Skill mellom jobb og privat

Det beste er om du kan separere arbeid og fritid, slik at du får være totalt tilstede der du er; på jobb i arbeidstiden, og et annet sted når du har fri. Kan du ha et eget område hjemme øremerket til kontor, og som kun brukes av deg, er du priviligert. Bruk det!

Vær tilstede der du er! For å lykkes på hjemmekontoret er det lurt å skille totalt mellom når du jobber og når du har fri.

3: Ha et hjem for tingene

Hvis du ikke lager deg et system, for eksempel hyller som er øremerket til jobb, er det gjerne slik at enhver ledig overflate hjemme blir et samlested for “diverse”. Alt må ha et sted å lande; kvitteringer, bøker, gjenstander som du bringer til og fra kontoret …

4: Skriv ned ting

Når du har lister, slipper du å huske på alt. Hold listene ryddige, og ikke overless dem med flere prosjekter enn du klarer å sjonglere. Hvis dere er flere som jobber sammen i et team, hjelper det å ha et sted hvor status som angår alle oppdateres kontinuerlig. 

Du kan lære deg å lage matnyttige lister gjennom GTD-metodikken.

Vil du fordype deg? Hør hele episoden her, eller se våre kurs og coachingtjenester.

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen