Jobben er din

jobbintervju

Du fikk jobben!

Eva sitter i resepsjonen hos bemanningsbyrået og venter på at klokken skal bli 09.00 og at intervjueren skal hente henne. Dette er tredje intervju på to uker, og denne gangen er også daglig leder i bedriften med. De foregående intervjuene synes hun gikk bra, men tenker at det kan bli litt tøffere i dag.

De fleste har vært i slike situasjoner. Kanskje skulle man ønske at man hadde et ess i ermet slik at man bare kunne trumfe hele situasjonen.

Velsmurt hverdag uten stress

I dag holder jeg kurs og underviser i GTD metoden, Getting Things Done, en metodikk for personlig produktivitet. Det er snakk om gode arbeidsvaner hvor man effektivt får tanker og forpliktelser ut av hodet og inn i et system man stoler på. Når disse vanene er etablert forteller de som praktiserer GTD at det utgjør en stor forskjell i deres opplevelse av stress og at de nærmer seg det som er undertittelen til David Allens bok om metoden: Få ting gjort – velsmurt hverdag uten stress.

Selv om utdannelse, erfaring og egnethet er forskjellig fordelt blant kandidatene kan Eva konkurrere med hundrevis av søkere. Det å ha et ess å spille hadde derfor vært gunstig. Så la oss anta at Eva praktiserer GTD metoden, kunne det ha gitt henne noe på veien?

Intervjuet

Klokken har blitt 09.00 og Eva hentes inn av intervjueren. Hun får knapt satt seg før han spør, “Hvorfor søkte du på denne stillingen?

Eva tar det rolig og sier, “Jeg leste på nettsiden deres og i årsrapporten om hvilke verdier og prinsipper dere følger. Jeg ble veldig glad da jeg så at disse harmonerte med mine verdier og prinsipper som igjen er viktig for meg. Jeg likte spesielt hvordan dere håndterer avfallsstoffene deres og hvor detaljert og åpent dere dokumenterer dette.”

– “Akkurat, så du sier at verdier er viktig for deg?

Eva er opptatt av dette og svarer, “Absolutt, tydelige verdier og gode prinsipper gir meg klarhet og retning som hjelper meg å ta gode valg.”

Intervjueren fortsetter; “Hvor er du 5 år fra nå?

– “Da håper jeg å ha rykket opp som leder for en av divisjonene deres i regionen, hvis jeg samtidig har lykkes med de målene vi setter for de neste 24 månedene.” Eva ser at daglig leder forsøker å skjule ansiktsutrykket, men hun forholder seg rolig og venter på neste spørsmål.

– “Hvordan vil du som avdelingsleder motivere de ansatte så de har nok besøk ute hos butikkene i kjeden, samtidig som kvalitetskravene opprettholdes?

– Jeg liker at målsetninger er veldig tydelig beskrevet for alle i avdelingen. Standardene som må ivaretas jevnlig må være like tydelig beskrevet. Min erfaring er at usikkerhet og utrygghet her også kan ødelegge motivasjon for godt salg.

Intervjueren spør, “Så du er opptatt av kontroll og styring altså?

– “Vel, når jeg kjører akebrettet med barna mine mister jeg gjerne kontrollen og faller i snøen, men på jobben vil jeg ha kontroll på oppgavene mine.”

Hodejegeren smiler forsiktig og avslutter, “Vi ser av CVen din at du er engasjert på flere fronter utenfor jobben også, hvordan balanser du alt dette?

– “Jeg tømmer hodet for alt jeg før bare gikk og tenkte på uten å få fremdrift. Jeg avgjør hva jeg skal ta tak i og får det inn i systemet mitt. Jeg ser over systemet jevnlig, noe som gjør at jeg har oversikt og kontroll. Det gjør meg mye tryggere når jeg skal velge hvilke oppgaver jeg skal jobbe med.”

Hva tror du, hadde Eva fått jobben?

Skaff deg et konkurransefortrinn – Lær deg GTD

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen