Sjekkliste før du tar sommerferie

Person som sitter på fjellet og ser på utsikten

Vil du slappe ordentlig godt av i sommer og vite at du kommer tilbake til en ryddig start? Her er sjekklisten som hjelper deg.

1. Gjennomgå prosjektene dine

Ta en titt på alle prosjektene du jobber med og oppdater statusen på dem. Da blir det mye lettere å starte opp igjen etter ferien. 

 2. Tøm innboksen

E-post og ferie hører ikke sammen. Ta en runde i innboksen. Svar på viktige meldinger, arkiver irrelevante mailer og finn ut hva du skal følge opp når du kommer tilbake. Deretter: slett e-postappen fra mobilen.

3. Sett opp autosvar

Sett på autosvar på e-posten din som forteller folk at du ikke er tilgjengelig. Få med hvem de kan kontakte i ditt fravær, og når du kan forventes å svare (gjerne to dager etter at du faktisk har startet på jobb).

4. Organiser og oppdater oppgavelisten

Ta en grundig titt på oppgavelisten din. Få oversikt over oppgaver som må håndteres før du tar ferie, slik at resten ligger trygt til du er tilbake. Mer oversikt = mindre stress = mer feriemodus!

5. Tøm hodet

Klar til å slå av hjernen og slappe av? Ta frem penn og papir, eller opprett et notat på mobilen. Skriv ned kort hvilke ideer og bekymringer du bærer på, slik at du kan gi slipp på dem inntil videre og være helt tilstede der du er.

6. Lag en overlevelsesguide til vikaren

Selv om du skal på ferie, er det kanskje en kollega som skal vikariere for deg? Lag en oversikt over pågående oppgaver, rutiner og viktige kontakter slik at hen er godt informert.

7. Rydd skrivebordet

Sett skrivebordet ditt i feriemodus! Gi det en skikkelig ryddesjau, organiser filer på maskinen og papirer på pulten, og kvitt deg med alt du ikke trenger lenger. En ryddig start etter sommeren er en fin gave til deg selv.

8. Sett intensjoner for høsten

Bruk litt tid før ferien til å reflektere over hva du vil oppnå når du kommer tilbake. Sett deg klare mål og planlegg de første skrittene mot suksess! Et tips er å skrive et kort, motiverende velkomstbrev til deg selv.

9. Koble av fysisk og mentalt

Det tar litt tid å skru av jobbhodet. Lag deg et overgangsrituale som markerer overgang fra hverdag til ferie. Du kan gjerne gjøre en ekstra markering siste arbeidsdag, slik at hjernen din forstår at du har tatt ferie når du drar fra jobb.

10. Nyt ferien og vær tilstede

Solbriller på og bekymringer av! Slå av jobbvarsler og nyt øyeblikket. Du har gjort det du kan for å forberede deg til ferien. Lad opp batteriene og kos deg med god samvittighet.

11. Bonustips

Gi deg selv tid til å komme i gang etter ferien. Ikke book møter de første to dagene når du er tilbake på jobb, men gi deg tid til å komme inn i jobbrytmen igjen.

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen