Full kontroll

Få full kontroll i hverdagen

Livet er fylt av små og store forpliktelser, avbrytelser, uforutsette komplikasjoner og spennende muligheter, og vi kan av og til føle at vi mister kontrollen. Går du inn døra til møterommet forberedt, eller oppdager du avtalen i kalenderen din fem minutter før? Står barnehagelæreren på trappa sammen med guttungen enda en gang, eller får du tid til den gode praten i garderoben før dere sammen rusler ut barnehagedøra?

Mer kontroll

Jeg kjenner mange som ønsker seg mer kontroll over hverdagen sin, enten det handler om henting i barnehage eller en stressende og uoversiktlig arbeidssituasjon. Hvis du ønsker å stresse mindre og bli mer fornøyd med valgene du tar, håper jeg du leser videre. Det finnes nemlig en enkel metode for å få mer kontroll, som heter «Getting Things Done». Denne metoden hjelper deg med å få gjort enda mer av de riktige tingene, og til å være mer tilstede med familie, venner og kolleger. For deg som ønsker å lære mer, anbefales boken “Få ting gjort” av David Allen. Det er også mulig å få en mer praktisk innføring gjennom egne GTD-seminar og workshops.

Ett viktig element i denne metoden er å tømme hodet regelmessig. Dersom jeg ikke skriver ned de tankene og ideene jeg får i løpet av en dag, så forsvinner de nemlig. Med mindre du har fotografisk hukommelse, så er jeg sikker på at du også har opplevd at viktige saker glipper. Likevel er det slik at mange av oss insisterer på å bruke hodet til å huske alle mulige avtaler, tanker og ideer. Det blir som å sette A-laget til Rosenborg til å selge kaffe og pølser på Lerkendal istedenfor å være nede på banen. Hvorfor overbelaster vi hjernen vår med å holde styr på tanker og ideer vi allerede har hatt, når et lite papirark kan gjøre jobben mye bedre? Er det ikke smartere å frigjøre hjernens kapasitet slik at vi kan få nye ideer og finne nye løsninger?

Full kontroll

Selvfølgelig må disse tankene og ideene også behandles og organiseres inn i et system vi stoler på. Vi må se over systemet vårt jevnlig, og vi må ha gode strategier for å gjøre mer av de riktige tingene. GTD handler også om dette, og hvordan du kan håndtere alle distraksjoner og muligheter uten å miste fokus på det du gjør. For hvem vil vel ha hodet fullt av problemene på jobb når du henter guttungen i barnehagen? Ikke jeg ihvertfall.

Er det ikke smartere å frigjøre hjernens kapasitet slik at vi kan få nye ideer og finne nye løsninger?

Hva tenker du? Kommenter gjerne artikkelen under!

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen