Hjelp hjernen til å glemme

En ting du helst bør med i et møte med meg er noe å skrive med og på. I min GTD verden er det helt tabu å møte uten. Er du en kunde så kan det være jeg ikke sier noe, men jobber du for meg så er det skikkelig “no go”.

Hvorfor?

Det er ganske enkelt slik at jeg ikke stoler på meg selv til å huske avtalte ting uten skrive de ned. Og jeg har vært med lenge nok til å vite at andre rundt meg ikke kan stole på sin hukommelse heller.

Nå har jeg holdt på GTD såpass lenge at for meg er det naturlig å lage en oppgave til meg selv hver gang jeg og en møtepartner blir enige om å utføre en handling.

Du slipper ikke unna

Er det jeg som tar på meg en oppgave føres den som en action og er det møtepartner som tar på seg en oppgave lager jeg en “venter på”. Så om du ikke skriver den ned og glemmer den kommer det en påminnelse fra meg om at du ikke har utført oppgaven vi har blitt enige om. Det vil du vel ikke…?

Hjelp hjernen din til å glemme

Om du plasserer de forpliktelsene du har forpliktet deg til å gjøre utenfor hukommelsen din så skjer det noe magisk. Du frigjør mentalt internminne som kan brukes til å være kreativ og tilstede. Og fruktene av denne prosessen er at du vil kjenne en lettelse og en opplevelse av kontroll og oversikt. Plasserer du forpliktelsene i en eller annen skriftlig form i et system du stoler på er du halvveis til å lære deg GTD. Og ved å flytte dine forpliktelser ut av minnet og over i systemet så hjelper du hjernen å glemme.

Er du interessert i å lære mer om GTD kan du lese mer her: Hvorfor GTD/

Og du, ikke glem papir og penn til neste møte, okay?

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen