Mann klarte nesten å kose seg!

Mann klarte nesten å kose seg! - Aftenposten - 22-06-2014
Mann klarte nesten å kose seg! – Aftenposten – 22-06-2014

Denne artikkelen om Mann klarte nesten å kose seg! ble første gang publisert i Aftenposten i Jobbseksjonen på søndag 06.04.2014. Se oversikt over alle publiserte artikler her.

Oslomann (32) ble forrige lørdag observert i å nesten kose seg på Kampen i Oslo. Mannen var på en fest, og var på kanten av å hygge seg da han kom på at han ikke hadde bestilt time til EU-kontroll.

Hendelsen fant sted midt i kveldens første samtale, og stoppet ham midt i en setning. Vitner forteller at han snakket om en bilferie for noen år tilbake da han bare helt plutselig ble stille og fjern i blikket.

32-åringen forteller til Aftenposten at han kom til seg selv etter ca 3-6 minutter intens tenkning. Han forteller at han deretter falt inn i en annen tankerekke – om selvangivelsen han ennå ikke hadde levert, og om alt som kunne gå galt med denne.

Han ble hentet av en ambulanse etter 4 timer intens selvavbrytelse.

Kjenner du noen du pleier å miste kontakten med i løpet av en samtale eller et møte? En som fysisk er tilstede, men som tydeligvis har tankene et helt annet sted? Vedkommende får “blikket”. Det blikket som signaliserer; ”Her er det ingen hjemme” og ”Jeg hører ikke hva du sier”.

Kanskje du har det slik selv?

Bilde av forvirret mannDu starter på en setning. Så tenker du: – Det minner meg på at… Du avbryter deg selv og faller i staver. Den ene tanken tar den andre. Kanskje det er bekymring inne i bildet – bekymring for alt du ikke har gjort – eller burde gjøre. Kanskje vet du ikke hvordan du skal gripe bekymringene an. Dette stresser deg. Kjenner du deg igjen?

Det er nemlig slik at: Så lenge en ting lever kun i hodet ditt, vil hjernen din minne deg om den. Og da gjerne ved anledninger der du ikke får gjort noe med den. Ting som har din oppmerksomhet på denne måten, roper på deg. De skaper unødig mental støy. Denne mentale støyen kan ta fra deg evnen til å kose deg og være til stede.

Hvis du kjenner deg igjen, kan følgende tilnærming, basert på Getting Things Done (GTD) – metodikken, hjelpe deg.

Hva kan du gjøre?

Det første du må gjøre er å erkjenne at disse selvavbrytelsene er noe du vil gjøre noe med. Deretter:

  • Ha alltid på deg noe å skrive på og med.
  • Skriv ned alle de tingene du kommer på som du må gjøre noe med. Ikke analyser eller organiser hva det er som dukker opp, men bare få det ut av hodet. Ikke vent med å skrive ned noe, skriv ned tingene med én gang de dukker opp. Legg merke til at det blir stillere inni hodet jo mer du skriver ting ned.
  • Sett av tid til å se på disse tingene senere. Beslutt da den Neste handlingen du må gjøre for å komme i gang.
  • Skriv den Neste handlingen ned – enten i kalenderen (om den må gjøres på en bestemt dag eller på et bestemt tidspunkt), eller på en liste over Neste handlinger (over ting du skal gjøre så snart det er mulig).

Lykke til med å klare å kose deg!

Morten P Røvik

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen