Hvordan fange ideer og forpliktelser?

Notislommebok

Et sentralt begrep i GTD er å samle eller fange. Du samler eller fanger idéer og forpliktelser og flytter de fra hukommelsen til et sted utenfor deg selv.

Det er mange verktøy man kan bruke for dette og jeg vil fremover skrive litt om noen av disse. Det som kjennetegner fungerende verktøy er at de er med deg overalt. Overalt hvor du kan få en idé eller motta en forpliktelse.

Først ut er det enkleste og ofte det beste:

  • – Papir og penn

For at systemet ditt skal virke må du ha med deg noe som du kan fange/samle med alltid!

Jeg bruker papir gjerne i møte med andre mennesker. Dette fordi folk kan føle seg støtt og lure på hva jeg driver med når jeg punsjer en oppgave/idé på mobilen.

Hva er det han holder på med? Sender SMS? Leser epost?

Jeg har funnet frem en gammel lommebok fra Posten som har en lomme for kredittkort og som passer utmerket til formålet. I denne har jeg puttet ferdig kuttede blanke kort til å notere på og en liten penn.

Når det dukker opp noe jeg må notere så tar jeg frem lommeboken og tar frem et kort og skriver det ned. Etter at idéen/forpliktelsen er notert legger jeg kortet inn i den gjennomsiktige lommen. Denne lommen betrakter jeg som en innboks som må tømmes med jevne mellomrom og innholdet føres over i mitt system for oppgavehåndtering.

Ressurser:

  • Små stive kort kan kjøpes hos Clas Ohlson
  • Pennen heter Pilot og kommer som kulepenn og trykkblyant og kan kjøpes på velassorterte bokhandlere.

Hva bruker du for å fange/samle? Kommentér under!

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen