Den ene tingen for å komme i gang med GTD

Komme i gang med GTD - Aftenposten - 19-01-2014
Aftenposten – 19-01-2014

Denne artikkelen om Den ene tingen for å komme i gang med GTD ble første gang publisert i Aftenposten i Jobbseksjonen på søndag 19.01.2014. Se oversikt over alle publiserte artikler her.

“Hva er den ene tingen som kan være starten for å endre egen adferd, og da kanskje gjøre det lettere å sette i gang med hele GTD prosessen?” spurte @MagganLSchei på Twitter.

Når du begynner å bruke Getting Things Done (GTD)-metodikken er det mange områder som vil gi umiddelbar gevinst:

  • Ukentlig revisjon av hele GTD-systemet ditt vil gi deg en god opplevelse av oversikt og kontroll
  • Å erfare Inbox Zero – eller tom innboks – for første gang (og deretter alle ganger etter dette) er også en befriende følelse.

Komme i gang med GTD

Men den ene tingen som satte i gang meg personlig, var prosessen med å tømme hodet for løse tråder, og skrive ned alle idéer og forpliktelser. Å gjøre dette jevnlig ga meg en opplevelse av lettelse og pusterom som jeg raskt ble vant til, og som jeg liker godt. Når hodet er tomt for forpliktelser får jeg frigjort mental båndbredde som jeg kan bruke til kreativitet og produktivitet. Jeg avbryter dessuten meg selv mindre når jeg konsentrerer meg om kun én oppgave. Og får dermed gjort mer.

Og det vil vi vel alle?

Hvordan komme i gang med å tømme hodet?

Skaff deg et verktøy der du kan samle alle idéene og forpliktelsene du tømmer hodet for. Dette kan være en liten blokk med en penn, eller en app på smartmobilen. Kjennetegnet på et godt samleverktøy er at det alltid er tilgjengelig, og at det er enkelt og raskt å skrive ned ting.

Beste praksis for å tømme hodet

Skriv ned tingene når de dukker opp – ikke regn med at du husker dem til seinere. Skriv ned nok, i stikkordsform, til at du skjønner hva dette handler om når du senere skal Behandle og Organisere.

Du må deretter Behandle alt du har samlet, beslutte hva du skal gjøre, for så å Organisere dette i GTD-systemet ditt. Ser du i tillegg over alle forpliktelsene dine en gang i uka, får du et GTD-system som fungerer i hverdagen.

Lykke til!

Morten P Røvik – @mortenrovik

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen