Leser du samme epost 12 ganger?

Leser du samme epost 12 ganger - Aftenposten 11-01-2015
Leser du samme epost 12 ganger – Aftenposten 11-01-2015

Denne artikkelen om Leser du samme epost 12 ganger? ble første gang publisert i Aftenposten i Jobbseksjonen på søndag 11.01.2015. Se oversikt over alle publiserte artikler her.

Spørsmål: Hei! Jeg har fulgt med på spalten, og har sett du har skrevet om at man skal ha null epost i innboksen. Og jeg lurer på hvorfor det?

Jobbeksperten: Den største grunnen til at man skal oppnå det vi kaller Inbox Zero – altså null epost i innboksen – er følgende: Alt annet er rett og slett lite effektivt.

Leser du samme epost 12 ganger?

Studier viser at vi leser hver enkelt epost i innboksen gjennomsnittlig 12 ganger – på jakt etter om vi skal gjøre noe med den, og i så fall hva.
Dette gjelder selvsagt ikke deg – du leser sikkert epostene gjennomsnittlig kun 6 ganger. Men er ikke det 5 ganger for mye? Det er vel langt mer effektivt å lese en epost kun én gang – for så straks å beslutte hva du må gjøre med den.

Behandle eposten til null

Dette er hva vi kaller Behandle-fasen i Getting Things Done (GTD)-metodikken.
Du setter av tid til å Behandle innboksen din så mange ganger du må i løpet av en dag.
Du leser én og én epost, og beslutter hva den betyr – samt hva du eventuelt må gjøre med den. Deretter parkerer du resultatet av denne tenkningen inn i GTD-systemet ditt.

Denne metoden sikrer ikke bare en effektiv behandling av epostene dine. Du får i tillegg full oversikt over innboksen – og utelukker muligheten for at e-post (du skulle gjort noe med) forsvinner i mengden.
Du får med andre ord verdifull kontroll over innboks og epost.

Om du ikke tar kontroll over eposten din – tar den kontroll over deg.

Morten P. Røvik

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen