Nyttårsforsetter: TV2 God Morgen Norge

Nyttårsforsetter

Nyttårsforsetter: TV2 God Morgen Norge med Morten P Røvik
Nyttårsforsetter: TV2 God Morgen Norge med Morten P Røvik

Jeg har vært på TV2 God Morgen Norge og snakket om nyttårforsetter. Dette er fjerde gang jeg er på TV2.

Se de andre gangene her: TV2 Ettermiddag om fem faser i oppgavehåndteringTV2 God Morgen Norge – «Hvordan få ting gjort!» med Inbox ZeroTV2 God Morgen Norge med Morten om GTD og nyttårforsetter.

Jeg er ikke i utgangspunktet egentlig særlig glad i nyttårsforsetter. Jeg tror mange av oss har hatt slike og feilet med å oppfylle de. En smule selvforakt og skuffelse over vår egen manglende gjennomføringsevne blir da kanskje resultatet.

Så hvordan kan man sørge for at man kan lage nyttårsforsetter som man faktisk kan gjennomføre?

  1. Har du hjertet ditt med i dette? Vil du virkelig? Tenker du “at dette skal jeg prøve, kanskje jeg får det til” – så har du ikke hjertet med på laget og du er dømt til å feile. Tenker du at dette skal jeg jammen meg klare – så les videre.
  2. Bygg små vaner! Etabler enkle små vaner i retning av hva du ønsker skal skje. Eks: Skal du begynne å trene så legg fram tøyet og forplikt deg kun å gå rundt kvartalet. Etter det er du ferdig. Klarer du å gjøre dette til en rutine så kan du utvide rutinen til f.eks. gå rundt to kvartaler. Tilslutt oppnår du kanskje målet med å komme i form til maraton.

    Small things, done consistently, create major impact.— David Allen

  3. Gjør det sosialt! Lag en sosial pakt med en venn eller ektefelle på å følge deg opp på at du faktisk jobber med å bygge dine vaner. Dette er ofte en undervurdert og kraftfull måte å etablere vaner på.

Lykke til med dine nyttårsforsetter!

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen