Oppgaver og mentale hestekrefter

Oppgaver og mentale hestekrefter - Aftenposten - 24-11-2013
Oppgaver og mentale hestekrefter – Aftenposten – 24-11-2013

Denne artikkelen om Oppgaver og mentale hestekrefter ble første gang publisert i Aftenposten i Jobbseksjonen på søndag 24.11.2013. Se oversikt over alle publiserte artikler her.

En administrerende direktør som deltok på et av våre seminarer, kom bort til meg etter vi var ferdige, og dro meg til side. Han fortalte at det aller viktigste han hadde fått med seg, var dette med energi. Det var en helt ny tanke for ham å ta hensyn til energinivået sitt ved valg av oppgaver i arbeidshverdagen .

Denne direktøren hadde hele sitt arbeidsliv brukt opplevd viktighet som eneste kriterium for å velge hvilken oppgave han skulle ta fatt på. Uansett hvor mentalt sliten han måtte være, så kikket han på lista si – og valgte det viktigste.
Gjør du det samme? Les videre.

For direktøren resulterte dette i at han kunne jobbe overtid med en oppgave han ikke hadde mentale krefter til å løse på en god måte. Dette ledet til at han pisket seg selv fremover – og ble mer og mer sliten. Hadde han i stedet ventet til dagen etter med denne viktige, men energikrevende oppgaven, så kunne han gjennomført den på kortere tid – og sannsynligvis med et mye bedre resultat.

For å gjøre noe produktivt kunne han da ha valgt en enklere oppgave – som han kunne gjennomført med stil. Getting Things Done (GTD) – metodikken gir deg følgende råd på veien når du skal velge hvilken oppgave du skal ta fatt på.

Velg oppgaver etter disse kriteriene:

Kontekst:
Hvor er du, og hva har du? Velg en oppgave som du faktisk kan gjøre der du er.

Tid:
Hvor mye tid har du til rådighet? Velg en oppgave du klarer å gjennomføre godt innenfor tidsrammen du har.

Ressurser:
Velg oppgave etter hvilke mentale hestekrefter du har. Høyt energinivå: velg en utfordrende oppgave. Lavt energinivå: velg en enkel, men nødvendig oppgave.

GTD legger opp til at du skal oppleve seier på jobben hver dag. Om du velger oppgaver som ikke egner seg ditt energinivå, så legger du opp til å feile. Og det vil du vel ikke?

Lykke til med å velge oppgaver etter mentale hestekrefter!

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen