Stadig trangere bukser?

 Stadig trangere bukser? Aftenposten - 23-03-2014
Stadig trangere bukser? Aftenposten – 23-03-2014

Denne artikkelen om  Stadig trangere bukser? ble første gang publisert i Aftenposten i Jobbseksjonen på søndag 23.03.2014. Se oversikt over alle publiserte artikler her.

Har du noen gang plutselig kjent at buksene dine har blitt litt trange? For så å la være å vurdere hva dette betyr, og unngå å beslutte hva du må gjøre med det?

Stadig trangere bukser?

Eller har du blitt vár en rar lyd i bilen, og tenkt: dette må jeg gjøre noe med – bare for å høre lyden neste gang du er ute å kjører? Kanskje du har hatt en lett verking i tennene på kvelden og tenkt at: dette må jeg få tannlegen til å se på….for så å glemme det hele morgenen etter?

Det finnes beslutninger vi ikke fatter – ofte fordi vi rett og slett ikke er bevisste på at vi har noe å beslutte. Slike manglende beslutninger kan lede til indre uro og lett stress. Disse mer eller mindre bevisste tankene skaper mental støy og opptar verdifull plass – plass du skulle brukt til å beslutte, være kreativ og produktiv.
Inntil du blir bevisst disse tankene, og får dem ut av hodet, så vil de forstyrre deg.

Å frigjøre tankene fra slik unødig mental støy, er såre enkelt.
Det første du må gjøre er å innrømme for deg selv at du ikke husker like godt som du kanskje skulle ønske. Og dernest…

Skriv ting ut av hodet
Ha alltid noe å skrive med og på – overalt hvor du beveger deg. Skriv tingende ned når de dukker opp i bevisstheten. Ikke vent.
Skriv eksempelvis: “Rar lyd i bilen” – før du går ut av bilen. “Verking i tennene” – før du sovner. “Trang bukse” – etter middagen.

Hver ting skrives på egen lapp. Lappene legges et sted du vet du vil se dem senere.

Så må du sette av tid til å Behandle og Organisere. Det vil si: se på én og én ting og beslutt: Hva er dette? Kan og skal jeg gjøre noe med det? Ja – eller nei. Er svaret ja? Tenk da over, og beslutt, hva den Neste handlingen skal være for å komme i gang. Eks: Ringe verksted for å bestille undersøkelse. Ringe og bestille tannlegetime.

Det kan være at du med de stadig trangere buksene må beslutte om de skal lede deg til en personlig trener – eller til Dressmann! Beslutningen er din.

Lykke til med dine subtile beslutninger!

Morten P Røvik – produktivNorge AS

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen