Tenk mer!

Tenk mer! Aftenposten - 09-02-2014
Tenk mer! Aftenposten – 09-02-2014

Denne artikkelen om Tenk mer! ble første gang publisert i Aftenposten i Jobbseksjonen på søndag 09.02.2014. Se oversikt over alle publiserte artikler her.

Kunnskapsarbeidere bruker for lite tid til å tenke.

Tenk mer!

De fleste av oss er for opptatt av å oppleve oss produktive. Det blir viktig for oss å krysse av utførte ting på lista. Det er da føler vi oss som viktige mennesker som får ting gjort. Dette er besnærende og gir oss små endorfin-kick. Vi kan til og med bli avhengige av denne avkryssingen. Får vi ikke krysset av, opplever vi mangel på verdi og effektivitet.

Om du ikke forstår hva jeg snakker om, trenger du ikke lese videre. Hvis du fortsatt henger med, antar jeg at du kjenner deg litt igjen?
– Er det da ikke riktig å krysse av ting på listene sine?
– Jo, det er det.

Men enda viktigere: Bruk god tid på å lage gode oppgaver til deg selv! Om du ikke gjøre dette, vet du ikke om du jobber med det viktigste akkurat nå.

Fest blikket lenger frem

For å få visshet om at du gjør det riktige her og nå, må du feste blikket langt frem:
– Hva ønsker jeg å oppnå på litt lengre sikt?
– Hva gjør jeg i dag, i morgen og den neste måneden for å nå dette målet?

For å bli bevisst dette, må du ta deg tid til langsiktige tanker. Og skrive dem ned et sted, slik at de ikke blir borte for deg.

Tenk deg disse tenkesesjonene som små strategisamlinger du har med deg selv. Du setter av tid for å tenke langsiktig og strategisk, og for å sikre deg at du er på rett kurs.

Jeg pleier å anbefale mine klienter, som vil lære Getting Things Done-metodikken, at de setter av slik tenketid i kalenderen. Dette kalles en Ukentlig revisjon.

Beste praksis er å lage en kalenderavtale med seg selv som er “hellig”, og som du forplikter deg til å gjøre.

Finn et tidspunkt på døgnet der du er opplagt og kan tenke uforstyrret. Mange bruker fredag fra 10 til 12. Du finner et tidspunkt som passer for deg og din virkelighet. Bruk denne tiden til å tenke langsiktig og strategisk, og til å lage gode oppgaver til deg selv.

Lykke til med mer tenking!

Morten P. Røvik – produktivNorge AS

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen