Få ting gjort for skoleungdom

Få ting gjort for skoleungdom - Aftenposten - 02-02-2014
Få ting gjort for skoleungdom – Aftenposten – 02-02-2014

Denne artikkelen om Få ting gjort for skoleungdom ble første gang publisert i Aftenposten i Jobbseksjonen på søndag 02.02.2014. Se oversikt over alle publiserte artikler her.

For en tid tilbake fikk jeg en utfordring fra @GeirWaaler. Han ba meg skrive om hvordan du som skoleungdom kan bruke Getting Things Done-metodikken

Få ting gjort for skoleungdom

Kjøp:
Smal perm – merk med: “Arkiv – skolesaker”.
En gjennomsiktig og robust omslagsmappe med strikk – merk: “Innboks”.
En liten papirblokk med mulighet til å enkelt rive av ark.

1. Samle: Ha Innboksmappen i skolesekken for papirer du mottar i løpet av dagen. Ting du kommer på at du skal gjøre – eller som du i løpet av dagen får beskjed om å gjøre – skriver du ned i papirblokken. Riv av arket og legg det i Innboksen.

2. Behandle: Når du kommer hjem etter skolen åpner du innboksmappen. Se på ett og ett ark. Spør deg selv: Hva er dette? Må jeg gjøre noe med det?

Er svaret nei? Kast det, eller arkiver det i “Arkiv – skolesaker”-permen.

Er svaret ja? Spør deg selv: “Hva er den første synlige tingen jeg kan gjøre for å komme i gang?”. Hvis det er en beskjed du skal levere til foreldrene dine, er det enkelt. Men er det f. eks et samarbeidsprosjekt som dere er flere om å jobbe på, trenger du kanskje å tenke litt før du finner ut av hva som er det første du må gjøre.

3. Organisere: Når du har funnet ut hva du skal gjøre, noterer du dette ned på en liste – enten på papir eller på mobilen. Lag én liste for hvert sted du er og hvor du skal gjøre ting: @hjemme, @skolen, @butikken, @PC osv. Skriv ned de tingene du skal gjøre – der du faktisk skal gjøre dem. Må du gjøre noe på et spesielt tidspunkt, så skriv det inn i kalenderen.

4. Revidere: Én gang i uka: Se over listene dine, kalenderen, skoleplanen, tøm skolesekken helt og se etter glemte papirer, og skriv ned ting du må gjøre som du kommer på underveis.

5. Utføre: Kikk på kalenderen og på listene dine. Se hva som haster mest og som du kan gjøre der du er.

Er du skoleungdom og prøver dette, vil jeg gjerne høre fra deg. Du kan kontakte meg på facebook.com/produktivnorge

Lykke til med skolearbeidet!
Morten P Røvik – produktivNorge AS

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen