Presentasjon av 2 grunnprinsipper i GTD metodikken

I videoen under snakker jeg om to grunnprinsipper for Getting Things Done® (GTD)

Har du noen gang vært skikkelig stresset over alt du har å gjøre? Hvor du løp litt rundt deg selv uten å vite hvilket ben du skulle stå på? Hva gjorde du da for å komme ut av det?
Kanskje du satte deg ned og skrev alt ned på en liste? Og kanskje du følte da at du fikk mer oversikt og litt mer kontroll på det hele og kunne prioritere lettere hva du skulle ta først?
Du er i så fall i godt selskap – det er nemlig slik vi mennesker er skrudd i sammen.

Å få ting ut av hodet og ned et sted du kan se på det er en av grunnprinsippene i Getting Things Done metodikken som vi underviser i våre seminarer.
Hva gjør du om du skal ha med deg noe på jobben morgenen etter? Det er for stort til å putte i vesken og det for viktig til at du kan glemme det? Mange svarer her at de setter tingen foran døren slik at de ser den på vei ut. Og når jeg spør: Hvorfor gjør du dette, svarer de ofte: Fordi jeg ikke skal glemme det. Og det er riktig. Men kun del av sannheten. Du gjør nok også For å glemme. Glemme det helt til morgenen etter.
Presentasjon-av-2-grunnprinsipper-i-GTD-metodikken---produktivNorge-AS
For hva hadde skjedd om du ikke hadde satt den foran døren? Hadde du kanskje blitt liggende å minne deg selv på: Nå må jeg ikke glemme å ta den med meg? Og kanskje hadde du sovet litt dårlig? Du setter den nemlig foran døren for at du også skal kunne glemme den. Glemme den helt fram til det øyeblikket du trenger å se den. Ikke før og ikke etter, men akkurat når du trenger å se den. Og dette er også en av grunnprinsippene for Getting Things Done metodikken. Få påminnelser om hva du skal gjøre, når du skal gjøre det, der hvor du faktisk kan gjøre det.

Synes du dette høres spennende ut så les gjerne mer om GTD på produktivnorge.no og meld deg gjerne på et av våre åpne dagsseminar. Ønsker du deg at vi kommer og holder et slikt seminar i din bedrift så gjør vi også dette.

Jeg ønsker deg gode stressfrie, produktive dager!

Book et møte

Klikk for å finne et tidspunkt som passer deg
og book et møte direkte med Morten Røvik.
Morten Røvik
Morten Røvik - Senior Master Trainer
Skroll til toppen